Till senaste kommentaren

Vad gäller för att borra och spika under helger och kvällstid?

Kan det vara riktigt at där inte finns regler för vilka tider man får borra och spika ?
Det är väldig irriterande, när en granne borrar eller spikar t.ex kl 21 eller senare på kvällen eller på helgdagar / röda dagar.


Kommentarer

 • Hej Kim,
  Vi vill att de som bor hos oss ska trivas och komma överens. Därför är det viktigt att visa hänsyn dygnet runt, men det är extra viktigt sena kvällar, nätter och tidiga morgnar. Det är inga specifika tider som styr - utan hänsyn till att inte störa sina grannar.

  Borra eller spika
  Om du som hyresgäst vill spika eller borra - försök att göra det på tider där det inte stör dina grannar. Om det ska göras ett större arbete i din lägenhet, knacka gärna på hos grannen och kolla när det kan passa att göra ett större jobb.
  Undvik också till exempel att dammsuga, tvätta eller duscha sent på kvällen. Håll nere volymen på musik även på dagtid.

  Störningar
  Blir du störd, så ta i första hand kontakt med din störande granne direkt. Om grannen ändå inte upphör att störa dig, kontakta vår personal lokalt genom att göra en serviceanmälan. Exempel på störningar kan vara:

  · Någon spelar musik på mycket hög volym
  · En hund skäller högt och länge
  · Någon duschar eller tappar vatten mitt i natten
  · Någon borrar, spikar eller bankar sent på kvällen
  · Någon använder tvättmaskin nattetid

  Fest
  Prata gärna med dina grannar i god tid om du ska ha fest, men tänk på att du ändå är skyldig att visa hänsyn. Sluta festen i lagom tid och skruva ner musiken så att nattsömnen inte störs. Tänk också på att du som lägenhetsinnehavare har ansvar för att dina gäster inte stör grannarna.

  Om störningarna inte upphör

  Om du varit i kontakt med din granne och störningar fortsätter - för att säkerställa ev. störningar i och kring ditt boende så vänligen gör en serviceanmälan. Om störningen sker kvälls- och nattetid kontakta vår fastighetsjour. Då hjälper vi dig med att utreda och bedöma ditt ärende.

  Vänliga hälsningar Anneli


  Stena Fastigheter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.