Hyresaviseringen är digital

Var hittar jag min uppgifter för att betala min hyra?
Stena Fastigheter Rapportera olämpligt innehåll
Visa bästa svaret

Kommentarer • Från och med oktobers hyra 2019 är hyresaviseringen digital. Det gäller dig som hyr bostad, förråd, garage och p-plats som privatperson. Aviseringen skickas då ut en gång i månaden istället för fyra gånger per år. Vi bidrar till miljön genom att minska användningen av papper.

  Vad innebär digital avisering för dig som hyresgäst?
  För dig innebär det att hyresavierna för juli-september 2019 är de sista i pappersform. Från och med oktober 2019 får du dina hyresaviseringar varje månad digitalt på Mina sidor.

  Var hittar du dina hyresaviseringar från och med oktober?
  Dina hyresaviseringar hittar du på Mina sidor. Under ”Betalningsinformation” finner du hyresaviseringarna med de uppgifter du behöver för att betala din hyra, OCR-nummer, belopp och bankgironummer.

  Betala med E-faktura eller autogiro
  Vill du förenkla din vardag och slippa skriva in krångliga OCR-nummer själv? Då rekommenderar vi dig att betala din hyra via E-faktura eller autogiro. E-faktura ansöker du om via din internetbank. Via banken får du en digital kopia av hyresavin. Vill du att betalningen ska ske automatisk, dvs att pengarna dras direkt från ditt konto varje månad? Ansök då om autogiro. Ansökningsblankett ”blankett för autogiro” hittar du på stenafastigheter.se.
  Har du tecknat dig för autogiro – tänk på att du måste invänta bekräftelse för att vara säkra på att autogirot dras – det är alltså först när bekräftelse kommit som autogirot är inlagt och kommer att dras. Var noga med att kontrollera ditt konto första månadsskiftet efter du tecknade dig för autogiro.

  För dig som inte aktiverat Mina sidor
  Här under ”Vanliga frågor” finns instruktioner hur du som privatperson aktiverar Mina sidor. Tänk också på att uppdatera dina kontaktuppgifter, e-post och telefonnummer. Då når vi dig med information kring ditt boende.

  För dig som inte har dator, surfplatta eller mobiltelefon och inte kan använda Mina sidor 
  Vänligen kontakta vår växel 075 241 50 00 så tittar vi på det enskilda ärendet och ordnar det på bästa sätt, så att du får de uppgifter du behöver för att betala din hyra.

  För dig som i dag har individuell vattendebitering
  Om du har individuell vattendebitering kommer även den att ske månadsvis framöver, men med en infasning. På din hyresavi för oktober debiteras du för två månader dvs maj och junis vattenförbrukning. I november debiteras vattnet för juli och augusti. Från och med december 2019 sker vattendebitering månadsvis. Då betalar du för vattnet för september.

  För dig som betalar med autogiro
  Vi har redan sedan tidigare slutat att skicka avier på papper till dig.
  Du som betalar din hyra med E-faktura påverkas inte. Din avisering är redan i dag digital, via sin bank. Förändringen gäller i dagsläget inte företagskunder.

  Med vänliga hälsningar Stena Fastigheter
  Stena Fastigheter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.