Till senaste kommentaren

Får jag borra och spika i min lägenhet?

Jag vill gärna göra om några saker i lägenheten.
Får jag t ex borra och spika?

Stena Fastigheter
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Detta behöver du tänka på om du vill fixa själv i lägenheten:
  Får jag borra och spika?
  Du får borra i väggar för att hänga upp tavlor, platt-tv i normal omfattning. Om du borrat väldigt många hål anses det som onormalt slitage och du blir återställningsskyldig, vilket innebär att rummet måste målas om. Även enstaka hål ska fogas igen när du flyttar. Om det inte sker kan du bli ersättningsskyldig för återställningen av lägenheten.
  OBS! Ingen borrning i badrum är tillåtet då det förstör tätskiket som skyddar mot fukt.

  Får jag sätta upp tunga saker på väggarna?
  Ja. Men du bör tänka på att du kan bli återställningsskyldig, om det du sätter upp kräver många eller stora infästningar. Återställningsskyldighet betyder att du ska återställa väggen som den var innan du satte upp dina saker.
  Gör en serviceanmälan på Mina sidor, om du är minsta osäker, så kan vår personal bedöma om det du vill sätta upp är lämpligt att sätta upp just på den vägg du vill.

  Får jag måla om och tapetsera?
  Ja det är tillåtet att måla och tapetsera om, men det ska utföras fackmannamässigt. Det innebär bland annat att du inte ska kladda ner lister eller i taket. Du bör också använda dig av neutrala färger, annars kan du få måla om igen när du flyttar, eller att du blir ersättningsskyldig när du flyttar.

  Om du är minsta osäker på om det du ska göra är tillåtet i en hyreslägenhet, vänligen gör en serviceanmälan Mina sidor. Då återkopplar kollegor som jobbar med just din fastighet till dig kring din fråga.

  __________________________________________________________
  STÖRNINGAR 
  Vi vill att de som bor hos oss ska trivas och komma överens. Därför är det viktigt att visa hänsyn dygnet runt, men det är extra viktigt sena kvällar, nätter och tidiga morgnar, 22.00-08.00. Det är inga specifika tider som styr - utan hänsyn till att inte störa sina grannar.  Borra eller spika
  Om du vill spika eller borra - försök att göra det på tider där det inte stör dina grannar. Om det ska göras ett större arbete i din lägenhet, knacka gärna på hos grannen och kolla när det kan passa att göra ett större jobb.
Undvik också till exempel att dammsuga, tvätta eller duscha sent på kvällen. Håll nere volymen på musik även på dagtid.
   
  Störningar
  Blir du störd, så ta i första hand kontakt med din störande granne direkt.
  Om grannen ändå inte upphör att störa dig, kontakta vår personal lokalt genom att göra en serviceanmälan. Exempel på störningar kan vara:
  · Någon spelar musik på mycket hög volym
  · En hund skäller högt och länge
  · Någon duschar eller tappar vatten mitt i natten
  · Någon borrar, spikar eller bankar sent på kvällen
  · Någon använder tvättmaskin nattetid

  Fest

  Prata gärna med dina grannar i god tid om du ska ha fest, men tänk på att du ändå är skyldig att visa hänsyn. Sluta festen i lagom tid och skruva ner musiken så att nattsömnen inte störs. Tänk också på att du som lägenhetsinnehavare har ansvar för att dina gäster inte stör grannarna.

  Om störningarna inte upphör

  Om du varit i kontakt med din granne och störningar fortsätter - för att säkerställa ev. störningar i och kring ditt boende så vänligen gör en serviceanmälan. Om störningen sker kvälls- och nattetid kontakta vår fastighetsjour. Då hjälper vi dig med att utreda och bedöma ditt ärende.


  Stena Fastigheter
  Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.