Till senaste kommentaren

Har ni en intern kö/förtur för de som redan bor hos Stena Fastigheter?

Har ni en intern bostadskö hos Stena Fastigheter?
Kan jag få förtur till en lägenhet om jag redan bor hos er?
Stena Fastigheter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • De flesta av flesta av våra lägenheter förmedlas via bostadsförmedlingar eller marknadsplatser där man behöver ställa sig i kö. Våra lägenheter i Landskrona publiceras här på vår webbplats och kan sökas via Mina sidor.

  Har jag förtur till lägenheter inom Stena Fastigheter?
  Du som bor hos oss kan i vissa fall ha förtur till lediga lägeheter. Det här gäller på våra olika orter.

  Stockholm och Uppsala

  • I Stockholm förmedlar vi våra lägenheter med plusstandard på Mina sidor, med förtur till våra befintliga kunder.
  • Stockholm har Stena Fastigheter i övrigt ingen internkö utan alla lägenheter hyrs ut via Bostadsförmedlingens i Stockholm respektive Bostadsförmedlingen i Uppsala.

  Göteborg

  Göteborg
  Stena Fastigheter Göteborg publicerar samtliga lediga hyreslägenheter på marknadsplatsen HomeQ. Du hittar våra lediga hyreslägenheter på: www.homeq.se

  Viss förtur för våra interna hyresgäster finns. När intern förtur tillämpas så framgår detta i annonsen. Interna förturen gäller endast på den ort man bor i i dag samt vår nyproduktion. Vid intern förtur är det boendetiden i den nuvarande lägenheten som är avgörande och för att omfattas av förturen behöver man ha bott i minst ett år i befintlig lägenhet.

  Du hittar våra lediga hyreslägenheter på:Malmö och Lund
  (ej Lomma och Landskrona)
  • Cirka 30% av de lägenheter som vi publicerar på Boplats Syd i Malmö och Lund går med intern förtur. Dessa lägenheter är markerade med ett B för boendetid.
  • Det innebär att befintliga kunder med ett hyresavtal hos Stena Fastigheter Malmö kan söka dessa lägenheter på sin boendetid i första hand.
  • Skulle inga med boendetid söka en lägenhet som är publicerad med intern förtur så går den som vanligt på kötid istället.

   Landskrona
   Viss förtur för hyresgäster som bor hos oss i Landskrona och som söker ny lägenhet i Landskrona finns from 2019. När intern förtur tillämpas så framgår detta i annonsen.
  Vänliga hälsningar
  Stena Fastigheter  Stena Fastigheter
 • Jag har min dotter boende sedan snart 12 år på Kobbegården 60 Askim Göteborg.Har sökt till Kobbegården för att få bo i närheten av mina kära.Senast sökte jag till 59 vill bara ha markplan men fick avslag igen.Har inga betalningsanmärkningar.Äger ett hus i Stenungsund som jag säljer om jag får hyra en lägenhet på eller nära Kobbegårdens lägenheter med altaner på båda sidor. 5 år på boplats Göteborg och står uppsatt på Homeq.Jag röker och dricker inte sprit.Vill veta om ni går efter pensionen ?Men huset är värderat till 3,400000kr så jag har råd med hyran.Trivs väldigt bra på Kobbegården som jag har besökt i alla år.Vore intressant att få ett rakt svar om jag inte passar in som hyresgäst hos Er.M,v,h.Inga-Maj Johansson.Min dotter heter Eivor Johansson, mitt barnbarn Patrik vi behöver varandra.Undrar om ni tar hänsyn till detta. Kan man få veta vem som sitter och har befogenheten att skriva hyreskontrakt hos Stena?Tacksam för svar.
  Inga-Maj Johansson
 • Hej Inga- Maj,
  Tack för din fråga! Vi har generellt sett ingen förtur för de som är Stena- hyresgäster idag utan vi väljer utifrån kötiden på HomeQ. För vissa attraktiva lägenheter har vi dock förtur för boende i området. Tyvärr har vi ingen möjlighet att hjälpa anhöriga till lägenheter nära annan familjemedlem. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta uthyrare för Kobbegården.
  Ha en fin dag!

  Med vänlig hälsning,
  Stena Fastigheter

  Stena Fastigheter
 • Min fråga var inte om någon förtur,ville ha reda på hur ni ser på en pensionärs inkomst ,om det är möjligt att hyra en lägenhet över huvud taget.På grund av dessa höga hyror.Mitt barnbarn sitter i permobil och är muskelsjuk min dotter jobbar fruktansvärt hårt för att få livspusslet gå ihop .Varför jag behövs ofta hos dom.Med de inkomstuppgifter jag berättat vill jag veta hur ni ser på detta när jag söker lägenhet.Ville ha ett rakt svar. Om jag inte ställer frågor får jag aldrig veta .Måste lösa bostad hyra eller köpa.På Homeq kan jag inte heller få klara besked hur många poäng man skall ha. Hittar inga svar på sajten . Måste detta vara så hemligt ,man har ju ingen aning om var man står i kön. Ni anlitar ju Homeq kanske kunde ni påverka så man fick någon uppfattning .Har man 200 poäng då kanske det är åratal innan man får svar .Förstår du mina frågor? Du skriver jag är välkommen kontakta uthyrare för Kobbegården .Men talar inte om vem man skall söka namn eller mobilnummer.? Så jag skriver hit igen.M,v,h.IJ
  Inga-Maj Johansson
 • Hej Inga- Maj,


  Tack för din fråga! Jag får be dig att kontakta vår växel på 075-2415000 och fråga efter uthyraren för Kobbegården så
  får du svar på dina frågor.

  Ha en bra eftermiddag!

  Med vänlig hälsning
  Stena Fastigheter  Stena Fastigheter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.