Till senaste kommentaren

Har ni en intern kö/förtur för de som redan bor hos Stena Fastigheter?

Har ni en intern bostadskö hos Stena Fastigheter?
Kan jag få förtur till en lägenhet om jag redan bor hos er?
Stena Fastigheter
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Majoriteten av våra lägenheter förmedlas via bostadsförmedlingar eller marknadsplatser där man behöver ställa sig i kö. Våra lägenheter i Landskrona publiceras här på vår webbplats och kan sökas via Mina sidor.

  Har jag förtur till lägenheter inom Stena Fastigheter?
  Du som bor hos oss kan i vissa fall ha förtur till lediga lägenheter. Det här gäller på våra olika orter:

  Stockholm och Uppsala
  I Stockholm förmedlar vi en del lägenheter på Mina sidor med förtur för våra befintliga kunder. Våra nyproducerade lägenheter kan sökas av alla som bor i Stockholm och Uppsala. Vad som gäller för respektive lägenhet ser du i annonsen på Mina sidor, under Ledigt att hyra. Annonserna ligger alltid en hel vecka, hittar du ingen annons finns inget att söka just nu.

  I Stockholm har Stena Fastigheter i övrigt ingen internkö utan de flesta lägenheterna hyrs ut via Bostadsförmedlingens i Stockholm respektive Bostadsförmedlingen i Uppsala.

  Malmö och Lund
  (ej Lomma och Landskrona)
  Cirka 30 % av de lägenheter som vi publicerar på Boplats Syd i Malmö och Lund går med intern förtur. Dessa lägenheter är markerade med ett B för boendetid.

  Det innebär att befintliga kunder med ett hyresavtal hos Stena Fastigheter Malmö kan söka dessa lägenheter på sin boendetid i första hand. Skulle inga med boendetid söka en lägenhet som är publicerad med intern förtur så går den som vanligt på kötid istället.

  Landskrona
  Viss förtur för hyresgäster som bor hos oss i Landskrona och som söker ny lägenhet i Landskrona finns. När intern förtur tillämpas så framgår detta i annonsen på vår hemsida.

  Göteborg
  Hyresgäster med förstahandskontrakt, som skött sina hyresinbetalningar och bott i minst 3 år i nuvarande lägenhet hos oss i Göteborg, Mölndal eller Kungsbacka i kan bli prioriterad att få en ny lägenhet hos Stena Fastigheter Göteborg. För att byta bostad görs ansökan på våra lägenheter på HomeQ. I sökandeprofilen på HomeQ ska Stena Fastigheter anges som värd.

  Tips: skapa en bevakning på lediga lägenheter i det område du vill bo i hos HomeQ för att inte missa när lediga lägenheter kommer ut. Vänta inte med att göra en intresseanmälan. Du kan självklart söka alla våra lägenheter på dina köpoäng på HomeQ. Vem som tilldelas lägenheten avgörs av flera olika kriterier. Kriterier som vägs in, om det är flera befintliga kunder som söker samma lägenhet, är framför allt boendetiden, trångboddhet och det underhållsbehov som nuvarande lägenheten har.

  Jag och min partner har en lägenhet hos er i Göteborg men vi ska separera, kan jag bli prioriterad till en annan lägenhet i närområdet? 
  För att få möjlighet att bli prioriterad i Göteborg på HomeQ måste nuvarande bostad hos oss sägas upp. I Göteborg, Stockholm/Uppsala erbjuds inte förtur till våra kunder pga separation där den andra parten ska bo kvar i nuvarande bostad. Du som ska flytta från er nuvarande lägenhet behöver därför söka våra lediga lägenheter med dina ködagar på HomeQ.

  Stena Fastigheter
  Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.