Hur betalar jag min hyra?

Hyran betalas i förskott, senast sista vardagen före varje kalendermånads utgång. Från och med oktober 2019 får du som privatperson dina hyresaviseringar månadsvis och digitalt på Mina sidor.
Läs gärna mer om digital avisering här på Frågor och svar.

Hyresaviseringen finns på Mina sidor
Mina sidor finner du som hyr bostad, garage, p-plats och förråd som privatperson allt du behöver för att betala din hyra: OCR-nummer, belopp och bankgironummer. Har du inte aktiverat Mina sidor? Läs mer här på Frågor och svar.

Var noga med OCR-numret
Vid internetbetalning, kontrollera att OCR-raden blir rätt. Tänk också på att varje månadsinbetalning har olika OCR-nummer.

Om du inte betalar i tid
Var noga med att betala hyran i tid. Om vi inte får in hyran i tid skickas ärendet direkt till Svea Inkasso. Svea Inkasso skickar då ett inkassokrav till dig. Kostnaden för detta är 180 kronor samt en dröjsmålsränta enligt räntelagen. Om du inte betalar inkassokravet lämnas ärendet till Kronofogdemyndigheten med en ansökan om betalningsföreläggande och avhysning. Om du inte betalar deras krav riskerar du bland annat att få en betalningsanmärkning eller att bli av med ditt hyreskontrakt. Kontakta Svea Inkasso direkt om du får ett inkassokrav.Med vänliga hälsningar
Stena Fastigheter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.