Hur fungerar det med utflyttning?

Besiktning 
Vid uppsägning besiktigas lägenheten. Du kommer att få en
uppsägningsbekräftelse med mer information om hur du bokar en besiktning. Den nyinflyttande hyresgästen får gärna delta och kontaktar den avflyttande hyresgästen för att veta tiden.

Allt som hör till lägenheten ska finnas på plats vid besiktningen, till exempel dörrar och hatthylla. Väggfasta skåp, vitvaror, loftsäng mm. som du själv installerat eller tagit över från en tidigare hyresgäst ska tas bort om inget annat är överskommet med näskommande hyresgäst. Det gäller även om du installerat en diskmaskin själv. Då ska du återställa köksskåpet och se till att vattenförsörjningen är ordentligt stoppad. Besiktningsmannen går över lägenheten för att se efter skador och onormalt slitage.

Kostnad för onormalt slitage bekostas eller åtgärdas av hyresgästen.

Avflyttning
Lägenheten lämnas senast kl 12:00 dagen efter den dag hyresavtalet upphör att gälla. Om det är en lördag, söndag eller helgdag kan du flytta ut första vardagen därefter.

Flyttstädning
Lägenheten ska städas noggrant innan du flyttar. Om slutstädningen skulle vara bristfälligt utförd kan du debiteras städavgift.
Här hittar du vår checklista för flyttstädning (PDF)

Lämna tillbaka alla nycklar 
Alla nycklar som hör till lägenheten och övriga utrymmen ska lämnas tillbaka. Det gäller även de nycklar som du själv låtit tillverka och betalat för. Om det fattas en nyckel vid avflyttning blir du ersättningsskyldig för detta.

Flyttransport och grovsopor 
Om du vill veta vad som gäller för bilkörning och grovsopor i ditt område, ta kontakt med din fastighetsvärd via serviceanmälan på Mina Sidor.

Vad ska man tänka på innan flytten?
- Flytta din hemförsäkring till ditt nya boende
- Gör en adressändring, både hos skatteverket och på adressändring
- Läs av elen
- Flytta din telefon, bredband och tidningsprenumeration.
- Om du har e-faktura eller autogiro hos oss, avsluta detta hos din bank

Vi hoppas att du kommer trivas i din nya bostad och önskar dig lycka till med flytten!
Stena Fastigheter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.