Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur fungerar ert kösystem?

Hejsan!

Jag skulle vilja fråga hur det fungerar med ert kösystem? Vem blir erbjuden lägenhet och kan man få förtur i kön om man t.ex. har barn?

Mvh
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Jessica,

  Tack för din fråga!
  Uthyrning av lägenheter genom bostadsförmedlingar sker efter deras regler kring kösystem, detta kan du läsa mer om på respektive förmedlings hemsida som är länkade ovan. Gällande de objekt som finns på Mina Sidor så är det 'först till kvarn' som gäller, förutsatt att man uppfyller våra uthyrningskrav.

  Här kan du även läsa mer om vår uthyrningspolicy. 

  Hoppas detta svarar på din fråga!

  Med vänliga hälsningar
  Klara Kommunikationskonsult
 • Hej, jag och mamma söker lägenhet just nu i Göteborg. Hur länge till behöver vi vänta för att få en lägenhet hos er? Vi har inga betalningsanmärkningar. Jag studerar och mamma jobbar heltid så vi har nästan alltid 1.5 gånger till vad som behövs (enligt kriterier som är angivna på nyaboplats för lägenheter ni publicerar) för en lägenhet på ca 30-50 m2. Tack för allt.

  Mvh Hang
  Hang
 • Hej Hang,
  Våra lägenheter publiceras på Boplats Syd, Boplats Göteborg, Uppsala bostadsförmedling och Bostadsförmedlingen i Stockholm. I Landskrona kan du söka lägenhet direkt hos oss på Stena Fastigheter. Det är svårt att säga något om en genomsnittliga kötiden då det är olika från område till område, men också hur många personer som söker vid just det tillfälle då lägenheten publiceras. Det vi kan rekommendera är att söka lägenheter med snabb inflyttning, med något högre hyra om er inkomst tillåter det och nyproduktion då dessa kategorier brukar ha något kortare kötid.
  Observera att vi sätter ett inkomstkrav som den sökande måste klara för att kunna söka eller få skriva kontrakt på en lägenhet. Vi har också andra krav på våra sökande. Läs om vår uthyrningspolicy på vår webbplats.
  Tänk på att Stena Fastigheter inte godkänner generationsboende, utan i det fall ni ska bo tillsammans är det en av er som kommer att stå för avtalet med oss och den andra blir inneboende. Den av er som står på kontraktet ska också själv klara inkomstkravet för lägenheten.

  Hoppas det gav svar på din fråga!
  Mvh Anneli

  Stena Fastigheter
 • Hej  vi är gifta och har en 4:a på Vasavägen i Stockholm. Om vi separerar kan vi få möjlighet och byta till en mindre  lägenhet? Går den att byta till två lägenheter?
  Hälsningar Faride

  Faride
 • Hej Faride,
  tack för ditt mail! För att Stena Fastigheter ska lämna tillstånd till ett lägenhetsbyte krävs att du som hyresgäst har beaktansvärda skäl för bytet och att inga andra särskilda skäl talar emot bytet. Det krävs också att den tilltänkte hyresgästen uppfyller våra inkomstkrav, inte har några betalningsanmärkningar och inte har misskött sitt tidigare boende. Vi har samma regler för byten oavsett om man byter annat boende inom Stenas bestånd eller via ett annat fastighetsbolag.

  För att ansöka om ett lägenhetsbyte, fyll i blanketten "Ansökan om direktbyte". Både du och den du vill byta med måste fylla i blanketten. Skicka sedan in den till oss. Ansökan om direktbyte

  Vi erbjuder också möjligheten att skapa en egen bytesannons inom Stena Fastigheter för att du på ett enkelt sätt ska kunna hitta en matchning inom vårt bestånd. Detta gör du direkt på Mina Sidor. Du kan också se om det redan finns andra annonser ute som matchar ditt behov.

  Hoppas detta är svar på din fråga! Ha en underbar dag!

  Vänliga hälsningar
  /Lena på Stena Fastigheter

  Stena Fastigheter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.