Hur fungerar ert kösystem?

Hejsan!

Jag skulle vilja fråga hur det fungerar med ert kösystem? Vem blir erbjuden lägenhet?

Mvh
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Jessica,

  Tack för din fråga!Uthyrning av lägenheter genom bostadsförmedlingar sker efter deras regler kring kösystem, detta kan du läsa mer om på respektive förmedlings hemsida som är länkade ovan. Gällande de objekt som finns på Mina Sidor så är det 'först till kvarn' som gäller, förutsatt att man uppfyller våra uthyrningskrav. Här kan du även läsa mer om vår uthyrningspolicy. 

  Göteborg
  • Stena Fastigheter Göteborg publicerar samtliga lediga hyreslägenheter på marknadsplatsen HomeQ. Du hittar våra lediga hyreslägenheter på: www.homeq.se
  • Viss förtur för våra interna hyresgäster finns. När intern förtur tillämpas så framgår detta i annonsen. Interna förturen gäller endast på den ort där man bor i dag samt vår nyproduktion. Vid intern förtur är det boendetiden i den nuvarande lägenheten som är avgörande och för att omfattas av förturen behöver man ha bott i minst ett år i befintlig lägenhet.
   
  Hur gör ni urval? 
  Vi gör urval på samma sätt som tidigare. Stena Fastigheter har en uthyrningspolicy som vi följer. Vi sätter upp kriterier för uthyrningen som de sökande måste uppfylla. Dessa kriterier anges i annonsen och är transparanta.

   
  Hoppas detta svarar på dina frågor!

  Med vänliga hälsningar
  Klara Kommunikationskonsult
 • Hej!
  Jag heter Peter Arvidsson och har försökt att söka en 2-rumslägenhet på Marklandsgatan 39 i Göteborg via Home Q. Jag är medlem där sedan ett tag tillbaka.
  Det är ett väldigt komplicerat system som de har för att söka och nu fungerade inte systemet då jag skulle lägga in en ansökan.
  Finns det ingen möjlighet att lämna intresse direkt till er?
  Jag har skickat mail till Home Q men kommer nog inte få svar förrän tidigast måndag.
  Med vänlig hälsning
  Peter Arvidsson

  Peter Arvidsson
 • Hej Peter,
  Tack för din fråga.Tyvärr finns inte möjligheten att skicka ansökan direkt till oss, våra uthyrare är dessutom lediga under lördagar och söndagar.
  Om du har övriga frågor kring våra lägenheter i Göteborg så kan du kontakta våra uthyrare i Göteborg under vardagar. Kontaktuppgifter finns på vår webbplats, så kan de hjälpa dig vidare.

  Hoppas det löser sig på bästa sätt med allt.
  Vänliga hälsningar Anneli
  Stena Fastigheter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.