Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur fungerar ert kösystem?

Hejsan!

Jag skulle vilja fråga hur det fungerar med ert kösystem? Vem blir erbjuden lägenhet?

Mvh
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Jessica,

  Tack för din fråga!
  Uthyrning av lägenheter genom bostadsförmedlingar sker efter deras regler kring kösystem, detta kan du läsa mer om på respektive förmedlings hemsida som är länkade ovan. Gällande de objekt som finns på Mina Sidor så är det 'först till kvarn' som gäller, förutsatt att man uppfyller våra uthyrningskrav. Här kan du även läsa mer om vår uthyrningspolicy. 

  Göteborg
  • Stena Fastigheter Göteborg kommer under våren och sommaren 2019 att succesivt gå över till att publicera lediga hyreslägenheter på marknadsplatsen HomeQ.
   HomeQ är gratis för dig som söker
   bostad och här finns lediga lägenheter från hela landet. Du behöver ha bankID
   för att kunna skapa konto och göra en intresseanmälan.
  • En del av vår nyproduktion kommer du även fortsättningsvis att hitta på Boplats Göteborg.
   Som hyresgäst hos Stena Fastigheter Göteborg finns fortfarande möjligheten att få erbjudande om förtur till ny lägenhet i området eller i vår kommande nyproduktion. I dessa fall utgår vi bland annat från hur länge du har bott i din nuvarande bostad.
   Du hittar våra lediga hyreslägenheter på:

  Hoppas detta svarar på din fråga!

  Med vänliga hälsningar
  Klara Kommunikationskonsult
 • Hej  vi är gifta och har en 4:a på Vasavägen i Stockholm. Om vi separerar kan vi få möjlighet och byta till en mindre  lägenhet? Går den att byta till två lägenheter?
  Hälsningar Faride

  Faride
 • Hej Faride,
  tack för ditt mail! För att Stena Fastigheter ska lämna tillstånd till ett lägenhetsbyte krävs att du som hyresgäst har beaktansvärda skäl för bytet och att inga andra särskilda skäl talar emot bytet. Det krävs också att den tilltänkte hyresgästen uppfyller våra inkomstkrav, inte har några betalningsanmärkningar och inte har misskött sitt tidigare boende. Vi har samma regler för byten oavsett om man byter annat boende inom Stenas bestånd eller via ett annat fastighetsbolag.

  För att ansöka om ett lägenhetsbyte, fyll i blanketten "Ansökan om direktbyte". Både du och den du vill byta med måste fylla i blanketten. Skicka sedan in den till oss. Ansökan om direktbyte

  Vi erbjuder också möjligheten att skapa en egen bytesannons inom Stena Fastigheter för att du på ett enkelt sätt ska kunna hitta en matchning inom vårt bestånd. Detta gör du direkt på Mina Sidor. Du kan också se om det redan finns andra annonser ute som matchar ditt behov.

  Hoppas detta är svar på din fråga! Ha en underbar dag!

  Vänliga hälsningar
  /Lena på Stena Fastigheter

  Stena Fastigheter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.