Hur fungerar ert kösystem?

Hur fungerar ert kösystem? Vem blir erbjuden lägenhet?


Visa bästa svaret

Kommentarer


 • Stockholm och Uppsala
  • Uthyrning sker huvudsakligen via Bostadsförmedlingen i Stockholm  respektive Uppsala Bostadsförmedling.
  • Viss förtur för våra befintliga hyresgäster finns och gäller de lägenheter som publiceras på Mina sidor. Den interna förturen gäller endast på den ort där man bor i dag samt vår nyproduktion. Vid intern förtur är det boendetiden i den nuvarande lägenheten som är avgörande och för att omfattas av förturen behöver man ha bott i minst ett år i befintlig lägenhet.
  Malmö, Lund och Lomma
  • Här sker uthyrningen via Boplats Syd , och delvis via den digitala bostadsförmedlingen HomeQ. Det förekommer att vissa specifika lägenhetsobjekt publiceras på Mina sidor.
  Landskrona
  • Lediga lägenheter i Landskrona finner ni på Stena Fastigheters webbplats., en del lägenheter kan du också hitta på HomeQ och BoplatsSyd
  Uthyrning av lägenheter genom bostadsförmedlingar sker efter deras regler kring kösystem, detta kan du läsa mer om på respektive förmedlings hemsida som är länkade ovan. Gällande de objekt som finns på Mina Sidor så är det 'först till kvarn' som gäller, förutsatt att man uppfyller våra uthyrningskrav. Här kan du även läsa mer om vår uthyrningspolicy.

  Göteborg
  • Stena Fastigheter Göteborg publicerar samtliga lediga hyreslägenheter på marknadsplatsen HomeQ. Du hittar våra lediga hyreslägenheter på: www.homeq.se
  • Vid tillsättning av lägenheten är tiden som du varit anmäld som sökande viktig och vägs samman med de krav och matchningar som Stena Fastigheter har till varje separat lägenhet. Inga betalningsanmärkningar accepteras
  • Viss förtur för våra interna hyresgäster finns. När intern förtur tillämpas så framgår detta i annonsen. Interna förturen gäller endast på den ort där man bor i dag samt vår nyproduktion. Vid intern förtur är det boendetiden i den nuvarande lägenheten som är avgörande och för att omfattas av förturen behöver man ha bott i minst ett år i befintlig lägenhet.
  Hur gör ni urval? 
  Stena Fastigheter har en uthyrningspolicy som vi följer. Vi sätter upp kriterier för uthyrningen som de sökande måste uppfylla. Dessa kriterier anges i annonsen.

   

  (Uppdaterad )
  Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.