Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur fungerar det med uppsägning av lägenhet?

Hej!

Hur lång är uppsägningstiden på min hyreslägenhet och hur fungerar allt med uppsägningen?
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Gustav!

  Uppsägning skall ske skriftligen senast vid det månadsskifte som infaller tre månader före önskad avflyttning. Om du t ex vill flytta den 1 oktober måste uppsägningen vara oss tillhanda senast den 30 juni.

  Här hittar du blankett för uppsägning >> 

  Det går också bra att skriva en egen uppsägning. Ange alltid telefonnummer och ny adress  så att vi lätt kan nå dig. Du skickar din uppsägning till uthyraren som är ansvarig i ditt område. Du får sedan ett brev från oss med en bekräftelse på att lägenheten är uppsagd.

  Visningsplikt 
  När du har sagt upp din lägenhet är du, enligt hyreslagen, skyldig att visa upp den för nya intresserade hyresgäster. Om du som hyresgäst reser bort eller av annan anledning inte kan närvara under uppsägningstiden måste någon annan  visa lägenheten. Du kan eventuellt få hjälp av fastighetsskötaren, nära anhörig eller bekant som du har förtroende för.

  Önskemål om tidigare datum
  Naturligtvis kan du själv önska att bli av med lägenheten till ett tidigare datum. Det är dock alltid den kund som skriver på kontrakt på din lägenhet som avgör om ett snabbare övertagande kan accepteras. Uppsägningstiden har alltså ingen inverkan på urvalet av kund för en lägenhet.

  Besiktning
  Vid uppsägning besiktigas lägenheten. Du kommer att få en uppsägningsbekräftelse med tid för besiktning. Den nyinflyttande hyresgästen får gärna delta och kontaktar den avflyttande hyresgästen för att veta tiden. Besiktningsmannen går över lägenheten för att se efter skador och onormalt slitage. Kostnaden för onormalt slitage bekostas eller åtgärdas av hyresgästen. Vid förekommande fall, då besiktningen sker vid avflyttning, kontrolleras även städningen.

  Avflyttning
  Lägenheten lämnas senast kl 12:00 dagen efter den dag hyresavtalet upphör att gälla. Om det är en lördag, söndag eller helgdag kan du flytta ut första vardagen därefter.

  Hoppas detta svarar på din fråga!

  Med vänlig hälsning

  Klara Kommunikationskonsult

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.