Till senaste kommentaren

Hur fungerar det med uppsägning av lägenhet?

Hej!

Hur lång är uppsägningstiden på min hyreslägenhet och hur fungerar allt med uppsägningen?
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Gustav!
  Vi vill börja med att tacka dig för den tid du har bott hos oss. Vi önskar dig all lycka med din nya bostad.
  Det finns en del du behöver tänka på inför din flytt.

  Uppsägning ska ske skriftligen senast vid det månadsskifte som infaller tre månader före önskad avflyttning. Om du t ex vill flytta den 1 oktober måste uppsägningen vara oss tillhanda senast den 30 juni.

  Här hittar du blankett för uppsägning >> 

  Det går också bra att skriva en egen uppsägning. Ange alltid telefonnummer och ny adress  så att vi lätt kan nå dig. Du skickar din uppsägning till uthyraren som är ansvarig i ditt område. Du får sedan ett brev från oss med en bekräftelse på att lägenheten är uppsagd.

  Visningsplikt 
  När du har sagt upp din lägenhet är du, enligt hyreslagen, skyldig att visa upp den för nya intresserade hyresgäster. Om du som hyresgäst reser bort eller av annan anledning inte kan närvara under uppsägningstiden måste någon annan visa lägenheten. Du kan eventuellt få hjälp av fastighetsskötaren, nära anhörig eller bekant som du har förtroende för.

  Besiktning
  Vid uppsägning besiktigas lägenheten. Du kommer att få en uppsägningsbekräftelse med tid för besiktning. Den nyinflyttande hyresgästen får gärna delta och kontaktar den avflyttande hyresgästen för att veta tiden. Besiktningsmannen går över lägenheten för att se efter skador och onormalt slitage. Kostnaden för onormalt slitage bekostas eller åtgärdas av hyresgästen. Vid förekommande fall, då besiktningen sker vid avflyttning, kontrolleras även städningen.

  Avflyttning
  Lägenheten lämnas senast kl 12:00 dagen efter den dag hyresavtalet upphör att gälla. Om det är en lördag, söndag eller helgdag kan du flytta ut första vardagen därefter.

  Hoppas detta svarar på din fråga!

  Med vänlig hälsning

  Klara Kommunikationskonsult
 • Hej
  Om uppsägning sker i mitten av månaden, när är flyttningsdatumet?
  Om jsh skickar in uppsägningsblanketten nu och ni får den 15 april, får jag flytta ut 1/Juli eller 1/Aug?
 • Hej Jessie,
  Tack för din fråga.
  Uppsägningstiden är tre kalendermånader. Om uppsägningen kommer in 15 april upphör kontraktet 31 juli och avflyttningsdagen blir 1 augusti.
  Med vänliga hälsningar
  Anneli
  Stena Fastigheter
 • Hur fungerar uppsägning vid dödsfall?
  Uppsägningstid etc.
 • Hej Pernilla,
  Först och främst. Vi beklagar sorgen.
  Gällande din fråga:
  Uppsägningstiden vid dödsfall är 1 månad om uppsägningen görs inom 1 månad efter dödsfallet (annars 3 månader).
  Uppsägningen görs via blanketten "Uppsägning av lägenhet vid dödsfall" som finns på stenafastigheter.se.
  Observera att alla dödsbodelägare måste skriva på uppsägningen, alternativt att en person fått fullmakt av alla dödsbodelägare att sköta uppsägningen. Till uppsägningen ska ett dödsfallsintyg med släktutredning bifogas.

  Med vänliga hälsningar Anneli
  Stena Fastigheter
 • Hej,

  Jag undrar vart skickar man uppsögningsblankett, och ifall man vill skicka in en pdf dokument, till vilken mejladress? tack på förhand, MVH Vilija

  Vilija
 • Hej Vilija,
  Tack för din fråga! Vi vill börja med att tacka dig för den tid du har bott hos oss. Vi önskar dig all lycka med din nya bostad.

  Uppsägning ska ske skriftligen senast vid det månadsskifte som infaller tre månader före önskad avflyttning. Om du t ex vill flytta den 1 oktober måste uppsägningen vara oss tillhanda senast den 30 juni.

  Här hittar du blankett för uppsägning >> 


  Du skickar din uppsägning till uthyraren som är ansvarig i ditt område. Du får sedan ett brev från oss med en bekräftelse på att lägenheten är uppsagd.

  Ha en bra dag!
  Med vänlig hälsning
  Stena Fastigheter

  Stena Fastigheter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.