Till senaste kommentaren

Frågor med anledning av Coronaviruset

 • Kan jag göra en serviceanmälan eller gå på visning med tanke på coronoviruset?
 • Vart vänder jag mig som lokalhyresgäst om jag har svårt att betala min hyra?
 • Jag bor i en lägenhet och har svårt att betala min hyra, vem ska jag vända mig till?
Stena Fastigheter (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer • Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendation, och med hänsyn och omtanke för att minska spridningen av coronaviruset:

  Serviceanmälningar: Vi värnar om våra hyresgäster och medarbetare. För att minimera spridningen av coronaviruset ber vi därför hyresgäster som rest i smittdrabbade områden, nyligen träffat någon som varit där senaste tiden eller har symptom på luftvägsinfektion eller förkylning, att avvakta med serviceamälningar som inte är akuta. Är ärendet ändå akut, informera telefonist så lämpliga skyddsåtgärder kan vidtas.

  Ska du på visning av lägenhet?
  Om du varit i ett smittområde eller visar symptom på luftvägsinfektion eller förkylning, vänligen besök inte visningen. Hör istället av dig till den Bostadsförmedling du sökt lägenhet via. Har du sökt lägenheten direkt via Stena Fastigheter i t.ex Landskrona eller via Homeq i Göteborg kan du höra av dig uthyrare på Stena Fastigheter via telefon eller e-post.

  Har du som hyr lokal hos oss frågor kring betalning av hyra? 
  Vänligen hör av dig till din kommersiella uthyrare.
  Vi tittar på alla förfrågningar från kommersiella hyresgäster individuellt. De möjligheter vi ger i det här läget är att gå från kvartalsvis avisering till månadshyra samt att man kan få anstånd med delar av hyran till senare. Det finns olika former och nivåer för hur anstånd ges, vilket alltså hanteras individuellt. Regeringens stödpaket till lokalhyresgäster i utsatta branscher är ännu inte beslutat eller klart i detalj men vi ser positivt på detta och följer utvecklingen nogsamt och kommer återkoppla till er omgående efter att regelverket är på plats.

  Har du som bostadshyresgäst frågor kring betalning av hyra?
  Vi följer dagligen utvecklingen både när det gäller att minska smittspridningen och hur läget påverkar våra kunder och oss som företag. Vi har förståelse för att situationen kan skapa oro, både för den som hyr bostad och lokal, och det är viktigt att fortsatt betala sin hyra. Men om du, har svårigheter att betala hyran, vänligen ring då din uthyrare. för ett samtal kring den uppkomna situationen.

  Besök hos Stena Fastigheter
  Om du känner förkylningssymptom. Stanna hemma. Du är självklart välkommen att ringa eller skicka e-post till oss.

  Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats: www.folkhalsomyndigheten.se
  Vad kan jag föra för att undvika smitta?

  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.


  Vänliga hälsningar Stena Fastigheter
  Stena Fastigheter
  (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.