Till senaste kommentaren

Jag vill gå över till autogiro. Hur gör jag?

Jag vill gå över till autogiro. Hur gör jag och när vet jag att första hyran dras?
Stena Fastigheter
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • För att gå över till autogiro laddar du ner blanketten ansökan om autogiro
  Du fyller i den, skriver under och skickar in ansökan via Serviceanmälan på Mina sidor.
  På seviceanmälan klickar du på Mina betalningar, välj knappen Autogiro och skapa ärende samt ladda upp fil. Du kan ladda upp ansökan enkelt genom att fota din signerade blankett med mobilkameran.
  Det går även att skicka ansökan till: Stena Fastigheter Stockholm AB, Box 16144, 103 23 Stockholm.

  Tänk på att du måste invänta bekräftelse för att vara säkra på att autogirot dras – det är alltså först när bekräftelse kommit som autogirot är inlagt och kommer att dras. Var noga med att kontrollera ditt konto första månadsskiftet efter du tecknade dig för autogiro.

  Med autogiro sker betalningen helt automatiskt och du behöver inte oroa dig för att tappa bort en räkning. Dessutom dras alltid pengarna i rätt tid. Det du behöver göra är att se till att täckning finns på det anmälda kontot.

  Jag har ansökt om autogiro, men pengarna har inte dragits:
  För att hyran ska dras via autogiro måste det finnas pengar när täckningskontrollen görs, vilket är dagen före förfallodagen. Stena Fastigheter kan inte i efterhand gå in och dra din hyra. Om täcknings saknats på kontot måste du omgående betala hyran på annat sätt. Logga in på Mina sidor så hittar du den information du behöver för att kunna göra din hyresinbetalning, via t ex din internetbank.

  Har du frågor kring autogiro? Skicka din fråga via serviceanmälan och välj kategorin Mina betalningar så får du snabbast svar. Det går även att maila hyresgruppen@stena.com

  Vill du avsluta ditt autogiro?
  För att avsluta ditt autogiro kontaktar du din bank.


  Stena Fastigheter
  Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.