Till senaste kommentaren

Vad gäller för rökning hos Stena Fastigheter?Stena Fastigheter

Kommentarer

 • Rökning
  Av hänsyn till allergiker och brandsäkerhetsskäl råder det rökförbud i samtliga allmänna utrymmen så som tvättstugor, källare och garage inom Stena Fastigheter.

  Sedan 2019 är det enligt lag förbjudet att röka vid lekplatser och vid entréer dit allmänheten har tillträde. Det innebär att det är förbjudet att röka vid alla Stena Fastigheters lekplatser.

  I din egen lägenhet bestämmer du själv hur du vill göra med undantag för de rökfria boendemiljöerna (se nedan). Det är tillåtet att röka på balkonger och uteplatser men det är viktigt att visa hänsyn till sina grannar. Tobaksrök kan upplevas som störande och besvärande.

  Det är tillåtet att röka i din lägenhet om inget annat anges i ditt kontrakt. Vid avflyttning ska din lägenhet vara fri från röklukt. Du blir ersättningsskyldig om lägenheten är rökskadad.

  Rökfritt
  Vi har infört rökfritt på gårdar, balkonger och lägenheter i all vår nyproduktion i Göteborg. I Stockholm har detta införts i delar av vår nyproduktion. För nyproducerade fastigheter i Göteborg from 2019-01-01 och framåt gäller att samtliga hyresgäster i fastigheten har förbundit sig till att medverka till en helt rökfri fastighet. I övriga fastigheter där omflyttning sker löpande kommer alla nya avtal att tecknas med förbud mot rökning till dess att fastigheterna är helt rökfria. Som hyresgäst förbinder du dig alltså till att inte röka i lägenheten, på ev balkong/altan/uteplats, i husets allmänna utrymmen (soprum, tvättstuga, garage, cykelrum, trapphus, vind etc), på innergård eller inom fastighetens och tomtens gränser.

  I Malmö skrivs rökfritt in i alla avtal från och med 1/9-2019.

  Tänk på

  - Visa hänsyn mot andra runt omkring när du röker

  - Kasta inte fimpar från din balkong

  Stena Fastigheter
 • Jag har problem med röklukt i min lägenhet. Någon av mina grannar röker inomhus misstänker jag.
  Vad kan jag göra? Jag är inte säker på vem det är. Kan man få hjälp från Stena på nåt sätt?
 • Vi har förståelse för att röklukt kan vara besvärande.
  Hyresgäster får röka i sin egen lägenhet om inget annat meddelats i kontraktet. Däremot ska man som hyresgäst alltid visa hänsyn och inte störa sina grannar. Det gäller också för rökning.
  I första hand rekommenderar vi att du pratar med din granne. Om det inte hjälper kan du kontakta oss på Stena Fastigheter via serviceanmälan.
  Stena Fastigheter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.