Vad innebär pluslägenhet?

Stena Fastigheters pluslägenheter är något för dig som vill ha ett modernare boende. En plusrenoverad lägenhet innebär att vi renoverar lägenheten till en höjd och modern standard med nya vitvaror samt diskmaskin, ett renoverat badrum med klinker, kakel samt tvättmaskin och torktumlare eller att utrymmet är förberett för densamma.

När du söker en pluslägenhet, titta på beskrivningen för den specifika lägenheten. Det kan förekomma lokala och lägenhetsspecifika förutsättning som kan påverka utförandet.

Vill du veta mer om pluslägenheter i just ditt område gör du en serviceanmälan via Mina sidor, väl kategori Min bostad så hamnar din fråga hos rätt person som återkopplar till dig.

Kolla in hur det kan se ut i en möblerad och omöblerad plusägenhet. Tänk på att avvikelse kan förekomma. Se lägenhetens beskrivning om vad som gäller för just den aktuella lägenheten.

https://youtu.be/cXy6TIYkcuQ


Uthyrningen av lediga lägenheter ser olika ut på våra olika orter. Läs mer om vad som gäller för just din ort på vår webbplats.

Får hyresgäster hos Stena Fastigheter förtur?
Ja, om du är hyresgäst hos Stena Fastigheter kan du få förtur till lägenheter med Plus-standard. Vid de tillfällen som lägenheter hyrs ut med förtur till våra hyresgäster kan du läsa om det i beskrivningen om den lediga lägenheten. Tänk på att uppsägningstiden är tre månader även om du är boende hos Stena Fastigheter.
I Stockholm kan de som redan bo hos oss få förtur till våra plus-lägenheter. Gå in på Mina sidor och se om vi har några lediga plus-lägenheter just nu.

Jag bor i en lägenhet hos Stena Fastigheter, kan jag få Plus-standard?
Ja, inom vissa bostadsområden är det möjligt att välja Plus-standard i sin egen lägenhet. Det kräver dock att du behöver ordna med ett annat boende under perioden som renoveringen av den befintliga bostaden pågår. När din lägenhet görs om till Plus-standard får du också en ny hyra. Den nya hyran sätts enligt bruksvärdesprincipen i överenskommelse med Hyresgästföreningen. Ett alternativ kan vara att söka en lägenhet i ditt område som redan renoverats till Plus-standard.
Stena Fastigheter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.