Vad innebär pluslägenhet?

Stena Fastigheters pluslägenheter är något för dig som vill ha ett modernare boende. En plusrenoverad lägenhet innebär att vi renoverar lägenheten till en höjd och modern standard. Det innebär ett modernt kök med nya vitvaror samt diskmaskin, ett renoverat badrum med klinker, kakel samt tvättmaskin och torktumlare eller att utrymmet är förberett för densamma. I en pluslägenhet bor du i en hyresrätt som är renoverad med nytt kök, nytt badrum och nya parkettgolv/och eller klinkergolv.

När du söker en pluslägenhet, titta på beskrivningen för den specifika lägenheten. Det kan förekomma lokala och lägenhetsspecifika förutsättning som kan påverka utförandet.

Vill du veta mer om pluslägenheter i just ditt område kontakta gärna din förvaltare.

Kolla in hur det kan se ut i en omöblerad plusägenhet. Tänk på att avvikelse kan förekomma. Se lägenhetens beskrivning om vad som gäller för just den aktuella lägenheten.

https://youtu.be/cXy6TIYkcuQ


Uthyrningen av lediga lägenheter ser olika ut på våra olika orter. Läs mer om vad som gäller för just din ort på vår webbplats.

Får hyresgäster hos Stena Fastigheter förtur?
Ja, om du är hyresgäst hos Stena Fastigheter kan du få förtur till lägenheter med Plus-standard. Vid de tillfällen som lägenheter hyrs ut med förtur till våra hyresgäster kan du läsa om det i beskrivningen om den lediga lägenheten. Tänk på att uppsägningstiden är tre månader även om du är boende hos Stena Fastigheter.
I Stockholm kan de som redan bo hos oss få förtur till våra plus-lägenheter. Gå in på Mina sidor och se om vi har några lediga plus-lägenheter just nu.

Jag bor i en lägenhet hos Stena Fastigheter, kan jag få Plus-standard?
Ja, inom vissa bostadsområden är det möjligt att välja Plus-standard i sin egen lägenhet. Det kräver dock att du behöver ordna med ett annat boende under perioden som renoveringen av den befintliga bostaden pågår. När din lägenhet görs om till Plus-standard får du också en ny hyra. Den nya hyran sätts enligt bruksvärdesprincipen i överenskommelse med Hyresgästföreningen. Ett alternativ kan vara att söka en lägenhet i ditt område som redan renoverats till Plus-standard.

Med vänliga hälsningar
Stena Fastigheter (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Hur lång tid tar renoveringen om jag vill uppgradera min nuvarande hyresrätt till Plus-standard? Ingenting har gjorts i lägenheten på över 16 år...
  Säg att jag har en hyra på 7000 idag, ungefär vad skulle den nya hyran hamna på?
 • Hej Julia,
  Plusstandard innebär att vi totalrenoverar lägenheten till modern standard.
  • Nytt badrum
  • Nytt kök
  • Nya vitvaror
  • Ny jordad elinstallation
  • Nya golv
  • Nya innerdörrar och lister
  • Släta nymålade väggar
  Beroende på lägenhetsstorlek och ort kan utrustningen skilja sig något.
  Den nya hyran sätts utifrån lägenhetens nya bruksvärde i förhandling med Hyresgästföreningen.
  Hyreshöjningen kan skilja sig åt beroende på hur utgångshyran ligger i fas med tidigare bruksvärde.I genomsnitt höjs hyran för en 3:a med 2500-2600kr/mån.

  Är du intresserad av totalrenovera din egen lägenhet så är detta oftast möjligt.
  Då får du flytta ut ur fin lägenhet under två  månader. Du får själv ordna boende under denns tid men du behöver inte betala hyra för ombyggnadslägenheten.
  Tag kontakt med din förvaltare för ditt område så kan hen berätta mer om upplägget.

  Vänliga hälsningar
  Anneli

  Stena Fastigheter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.