Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad innebär Plus-standard?

Stena Fastigheters Plus-standard är en chans för dig som vill bo i en hyresrätt som är renoverad med nytt kök, nytt badrum och nya parkettgolv. När en hyresgäst flyttar ut lyfter vi lägenheten till Plus-standard innan nästa hyresgäst flyttar in. Det gör att du kan bo modernt till en attraktiv hyra, och i samma område där du bor nu. Lägenheten är antingen utrustad med diskmaskin eller förberedd för densamma.

Uthyrningen av lediga lägenheter ser olika ut på våra olika orter. Läs mer om vad som gäller för just din ort på vår webbplats.

Får hyresgäster hos Stena Fastigheter förtur?
Ja, om du är hyresgäst hos Stena Fastigheter kan du få förtur till lägenheter med Plus-standard. Vid de tillfällen som lägenheter hyrs ut med förtur till våra hyresgäster kan du läsa om det i beskrivningen om den lediga lägenheten. Tänk på att uppsägningstiden är tre månader även om du är boende hos Stena Fastigheter.

Jag bor i en lägenhet hos Stena Fastigheter, kan jag få Plus-standard?
Ja, inom vissa bostadsområden är det möjligt att välja Plus-standard i sin egen lägenhet. Det kräver dock att du behöver ordna med ett annat boende under perioden som renoveringen av den befintliga bostaden pågår. När din lägenhet görs om till Plus-standard får du också en ny hyra. Den nya hyran sätts enligt bruksvärdesprincipen i överenskommelse med Hyresgästföreningen. Ett alternativ kan vara att söka en lägenhet i ditt område som redan renoverats till Plus-standard.

Med vänliga hälsningar
Stena Fastigheter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!
  Hur lång tid tar renoveringen om jag vill uppgradera min nuvarande hyresrätt till Plus-standard? Ingenting har gjorts i lägenheten på över 16 år...
  Säg att jag har en hyra på 7000 idag, ungefär vad skulle den nya hyran hamna på?
  Julia
 • Hej Julia,
  Plusstandard innebär att vi totalrenoverar lägenheten till modern standard.
  • Nytt badrum
  • Nytt kök
  • Nya vitvaror
  • Ny jordad elinstallation
  • Nya golv
  • Nya innerdörrar och lister
  • Släta nymålade väggar
  Beroende på lägenhetsstorlek och ort kan utrustningen skilja sig något.
  Den nya hyran sätts utifrån lägenhetens nya bruksvärde i förhandling med Hyresgästföreningen.
  Hyreshöjningen kan skilja sig åt beroende på hur utgångshyran ligger i fas med tidigare bruksvärde.I genomsnitt höjs hyran för en 3:a med 2500-2600kr/mån.

  Är du intresserad av totalrenovera din egen lägenhet så är detta oftast möjligt.
  Då får du flytta ut ur fin lägenhet under två  månader. Du får själv ordna boende under denns tid men du behöver inte betala hyra för ombyggnadslägenheten.
  Tag kontakt med din förvaltare för ditt område så kan hen berätta mer om upplägget.

  Vänliga hälsningar
  Anneli

  Stena Fastigheter
 • Hur skulle hyreshöjningen se ut för en 1:a på 37 kvm? Kökspentry och badrummet är litet.
  Simon
 • Hej Simon,
  Tack för din fråga och intresse kring plus-standard.
  Det bästa är att du kontaktar förvaltaren för ditt område. Hen kan ge dig uppgifter om möjligheter till renovering och vilken hyreshöjning den medför just för din lägenhet.
  E-post-adresser till våra förvaltare finner du på vår webbplats. Förvaltarna står under respektive ort, dvs Göteborg, Landskrona, Malmö, Lomma, Lund, Stockholm och Uppsala.
  Med önskan om en fin dag.
  Med vänliga hälsningar Anneli
  Stena Fastigheter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.