Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför känns min lägenhet kall?

Jag upplever att det är kallt i min lägenhet nu på hösten. Varför är det så?
Stena Fastigheter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • När höstkylan kryper på kan det kännas kallt och lite fuktigt inomhus. Därför är det viktigt att se till att luften cirkulerar i lägenheten.

  Vi levererar värme till din lägenhet för att temperaturen ska hålla minst 20 grader. Värmen regleras automatiskt hemma hos dig utifrån temperaturen utomhus. Men det finns också saker som du kan göra hemma för att se till att värmen cirkulerar som den ska i rummen.

  I den här filmen visar Amalia hur du gör för att maxa värme i din lägenhet. 


  Ett gott inomhusklimat hemma

  1. Låt luften cirkulera - ha inte möbler framför elementen
   Det är viktigt att inte ha stora möbler framför elementen. Möblerna hindrar värmen från att komma ut i rummet. Om du dessutom har en termostat hemma luras den att tro att det är lika varmt i resten av rummet som vid termostaten. När luften får cirkulera känner termostaten av värmen i hela rummet och anpassar värmen i elementet efter temperaturen.

  2. Vädra snabbt och effektivt
   När du behöver vädra vintertid, gör det snabbt. Det är bättre att släppa in mycket frisk luft direkt och sedan stänga fönstret, istället för att låta ett fönster stå lite på glänt under lång tid.

  3. Rengör ventilerna i din lägenhet
   Det är viktigt att låta luft cirkulera i din lägenhet genom att ha ventiler öppna. De fungerar bättre om du rengör dem emellanåt. Du rengör enklast med dammsugare och fuktig trasa.

  4. Kontrollera handvreden på elementen
   Om du upplever att det är kallt i lägenheten ska du kontrollera att handvreden på dina elemen är helt öppna för maximal värme.
  Läs om inomhusklimat på vår webbplats.

  Om du ändå upplever att du har lägre än 20 grader hemma kontakta oss och gör en serviceanmälan via Mina sidor eller ring 0771 40 50 50.

  Se också gärna filmen om hur du luftar element.
  Stena Fastigheter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.