Till senaste kommentaren

Jag vill byta min lägenhet, hur gör jag?

Vad gäller för byte av lägenhet?
Stena Fastigheter Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Byte av lägenhet
  • Du kan ansöka om lägenhetsbyte, men du måste ha ett giltigt skäl att byta, till exempel ändrad ekonomisk situation eller ändrade familjeförhållande.
  • Det är du själv som hyresgäst som behöver hitta en annan person att byta lägenhet med.
  • Du måste ansöka om bytet hos båda fastighetsägarna och få bytet godkänt innan bytet kan ske. Tänk på att den du byter lägenhet med måste uppfylla kraven i vår uthyrningspolicy.

  • Alla parter som ska byta lägenhet ska ha bott i sina lägenheter i minst 1 år.
  Handläggningstiden kan vara upp till två månader.
  Det går också att ansöka om byte med fler parter än två.
  Handläggningstiden kan då bli längre eftersom fler är inblandade.
  Blanketten "Ansökan om lägenhetsbyte" hittar du på vår webbplats.

  Intern förtur
  Stena Fastigheter har i vissa fall intern förtur på lägenheter för dig som redan bor hos Stena Fastigheter. Vi har däremot inga byteslägenheter som vi administrerar. Det är du som hyresgäst som ansvar för att hitta en person att byta lägenhet med.

  Stockholm
  Du som bor hos oss har i vissa fall förtur till en del av våra lägenheter som förmedlas via Mina sidor. I övrigt hyrs de flesta av våra lägenheter ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

  Malmö
  Du som bor hos oss har intern förtur till lägenheter som publiceras på Boplats Syd i Malmö och Lund. Dessa lägenheter är markerade med ett B för boendetid. Det innebär att befintliga kunder med ett hyresavtal hos Stena Fastigheter Malmö kan söka dessa lägenheter på sin boendetid i första hand.

  Landskrona
  Viss förtur finns för dig som redan bor i Landskrona och som söker ny lägenhet i Landskrona finns. När intern förtur tillämpas så framgår det i annonsen.

  Göteborg
  Viss förtur finns hos Stena Fastigheter finns. När intern förtur tillämpas så framgår det i annonsen på HomeQ där vi publicerar alla våra lediga lägenheter. Den interna förturen gäller endast inom det område där du bor idag och viss nyproduktion. Vid intern förtur är det boendetiden i den nuvarande lägenheten som är avgörande. För att omfattas av förturen behöver du ha bott minst ett år i din befintliga lägenhet.
  Stena Fastigheter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.