Till senaste kommentaren

Jag vill byta min lägenhet, hur gör jag?

Vad gäller för byte av lägenhet?
Stena Fastigheter
Visa bästa svaret

Kommentarer

  • Du kan ansöka om lägenhetsbyte, men du måste ha ett giltigt skäl att byta, till exempel ändrad ekonomisk situation eller ändrade familjeförhållande.
  • Det är du själv som hyresgäst som behöver hitta en annan person att byta lägenhet med. Stena Fastigheter har inga byteslägenheter som vi administrerar.
  • Du måste ansöka om bytet hos båda fastighetsägarna och få bytet godkänt innan bytet kan ske. Tänk på att den du byter lägenhet med måste uppfylla kraven i vår uthyrningspolicy.
  • Alla parter som ska byta lägenhet ska ha bott i sina lägenheter i minst 1 år.
  • Du som bor hos oss gör din ansökan via stena-fastigheter.bytesansokan.se
  Handläggningstiden är ca två månader. Det går också att ansöka om byte med fler parter än två. Handläggningstiden kan då bli längre eftersom fler är inblandade. Var noga med att fylla i alla uppgifter som efterfrågas på stena-fastigheter.bytesansokan.se

  Intern förtur
  Stena Fastigheter har i vissa fall intern förtur på lägenheter för dig som redan har ett kontrakt hos Stena Fastigheter. Se nedan vad som gäller för din ort.

  Stockholm
  Du som bor hos oss i Sockholm har i vissa fall förtur till en del av våra lägenheter som förmedlas via Mina sidor under rubriken Ledigt att hyra. I övrigt hyrs de flesta av våra lägenheter ut via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

  Malmö
  Du som bor hos oss i Malmöregionen har intern förtur till lägenheter som publiceras på Boplats Syd i Malmö och Lund. De lägenheter som du har förtur till är markerade med ett B för boendetid. Det innebär att befintliga kunder med ett hyresavtal hos Stena Fastigheter Malmö kan söka dessa lägenheter på sin nuvarande kontraktstid i första hand.

  Landskrona
  Du som redan bor hos oss i Landskrona har viss förtur om du söker ny lägenhet i Landskrona. När intern förtur tillämpas så framgår det i annonsen på vår hemsida.

  Göteborg
  För att kunna bli prioriterad behöver du ha ett förstahandskontrakt samt ha bott i minst tre år i din nuvarande bostad hos oss i Göteborg, Mölndal eller Kungsbacka. I din profil på HomeQ ska du ange Stena Fastigheter som värd. Du kan självklart söka alla våra lägenheter på dina köpoäng på HomeQ.  Vem som tilldelas lägenheten avgörs av flera olika kriterier. Kriterier som vägs in, om det är flera befintliga kunder som söker samma lägenhet, är framför allt boendetiden, trångboddhet och det underhållsbehov som nuvarande lägenheten har.
  Stena Fastigheter
  Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.